read more

Comunicat G.F. Brasov Saptamana Verde aprilie 2024

 

         GARDA FORESTIERĂ BRAŞOV

Direcția Implementare și Avizare

 

COMUNICAT

 

Participarea la evenimentele în cadrul “Săptămânii Verzi”

 

Reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov au participat la evenimentele organizate de mai multe unități de învățământ pentru școlari și preșcolari cu prilejul sărbătoririi “Săptămânii Verzi”, în vederea prezentării domeniului în care își desfășoară activitatea Garda Forestieră.

Cu această ocazie au fost prezentate, pe înțelesul celor mici, câteva aspecte referitoare la  principalele activități pe care le coordonează/supraveghează Garda Forestieră Brașov și la importanța respectării regulilor și legilor de protejare a pădurilor și a faunei acestora.

Au fost discutate, astfel, aspecte cu privire la înființarea pădurilor și importanța acestora pentru oameni și mediul înconjurător, importanța lucrărilor de împădurire (drumul lung parcurs de la o mică sămânță și până la un arbore matur), precum și despre gestionarea durabilă a fondului forestier și a speciilor de interes cinegetic, insistându-se pe legătura dintre gospodărirea corectă a pădurilor și diversitatea viețuitoarelor și plantelor ce se dezvoltă în pădure.

Într-un mod practic, copiilor le-au fost prezentate diferite specii de semințe și de puieți din specii forestiere (foioase-rășinoase), purtându-se discuții pe marginea formei și mărimii semințelor, a timpului necesar pentru ca puieții să treacă de la un stadiu de dezvoltare la altul și a altor curiozități din acest domeniu.

Au fost prezentate animale naturalizate și câteva din instrumentele utilizate în domeniul silvic (GPS, ruletă, dendrometru, hipsometru) cu exemplificarea utilității acestora, dar și obiecte folosite pentru protecție la vizitele în pădure (spray cu piper, cască de protecție, pelerină de ploaie, extractor de venin, mini trusă medicală), toate acestea stârnind interesul copiilor.

Garda Forestieră Națională, împreună cu gărzile teritoriale din subordine reiterează importanța educației în domeniul forestier și cinegetic în vederea conservării și dezvoltării durabile a resurselor naturale.

 

Inspector Șef

Sandu Ioan MIHALTE