Consilierii Gărzii Forestiere Brașov, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Serviciul Ordine Publică – B.C.D.S., au desfășurat în perioada 24.02.2020-28.02.2020 verificări la o societate comercială și la o structură silvică (ocol silvic) din județul Mureș.

În urma verificărilor efectuate la societatea comercială, a fost identificată cantitatea de 147 mc lemn de lucru din specia Stejar și Fag, care era deținută fără documente legale de proveniență.

În consecință, consilierii Gărzii Forestiere Brașov au procedat la confiscareafaptică a cantității de 147 mc lemn de lucru din specia Stejar și Fag cu o valoare de peste 62 000 lei și au aplicat 1 contravenție silvică în valoare de 10 000 lei.

După efectuarea verificărilor la structura silvică, a fost confiscată valoric cantitatea de 217 mc buștean din specia Molid, cantitate care a fost expediată cu avize de însoţire din care nu rezulta proveniența legală a materialului lemnos.

În consecință, consilierii au procedat la confiscarea valorică a cantității de 217 mc buștean din specia Molid cu o valoare de peste 90 000 lei și au aplicat 1 contravenție silvică în valoare de 10 000 lei.

În urma neregulilor descoperite la cele 2 structuri, conform Legii 171/2010, s-au aplicat 2 contravenții silvice în valoare de 20 000 lei și s-au confiscat materiale lemnoase de peste 150 000 lei.

Garda Forestieră Brașov, împreună cu IPJ Mureș, va desfășura în perioada următoare controale inopinate, pentru verificarea respectării legislației silvice în vigoare.

Cu deosebită considerație,

                                                                                              Inspector șef

                                                                               MIHALTE  Sandu Ioan