În baza protocolului de colaborare încheiat în anul 2018, între Garda Forestieră Brașov și Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, s-a hotărât o conlucrare între cele 2 instituții, în vederea identificării pășunilor împădurite cu consistența mai mare sau egală cu 0,4 și a jnepenișurilor, neincluse până în prezent în amenajamente silvice, situate pe raza de activitate a Gărzii Forestiere Brașov – județele Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

În urma acestei colaborări, s-au  digitizat trupurile de pășuni împădurite de pe raza a 26 de unități administrativ-teritoriale, situate în județul Sibiu, care însumează cca. 16 700 hectare.

Calitatea de coordonator al acțiunilor necesare implementării acestui protocol, din partea Gărzii Forestiere Brașov, a revenit Directorului Direcției Implementare Avizare în persoana dl. Găbrian Stelian Sorin.

Ținând cont de implicarea și activitatea laborioasă desfășurată pe perioada de valabilitate a acestui protocol de către studenții Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, aceștia au fost invitați la sediul Gărzii Forestiere Brașov.

Inspectorul șef al instituției a vrut să îi cunoască personal, să îi felicite, să le mulțumească pentru implicare și să le înmâneze diplome de apreciere pentru buna colaborare și efortul depus.

Garda Forestieră Brașov este deschisă în vederea colaborării și cu alte instituții ce activează în domeniul forestier.