În data de 27.11.2018 orele 1000, în cadrul evenimentului organizat pentru celebrarea centenarului Marii Uniri și anume ”Pădurea Centenar”, Garda Forestieră Brașov împreună cu Primăria Barcani și cu sprijinul personalului silvic din cadrul Direcției Silvice Covasna și a Ocolului Silvic Buzăul Ardelean R.A. au plantat 200 de puieți din specia molid și 131 de puieți din specia brad (131 eroi căzuți pe câmpul de luptă), în memoria ostașilor căzuți în timpul celor două războaie mondiale, lângă Baza de Agrement Lughet din Comuna Barcani județul Covasna.

O așezare situată la poalele unor masive păduroase care au constituit adăpost și sursă de lemn pentru gospodării, în general existența locuitorilor acestor meleaguri fiind legată de pădure.

Sunt păduri frumoase, păstrate cu grijă de comunitate spre a fi lăsate generațiilor viitoare.

În zilele senine, de pe culmile ce înconjoară localitatea se văd foarte bine Munții Ciucașului (Vârful Ciucaș-1954m), Munții Siriului (Vârful Mălâia-1662m), Munții Penteleu (cu Vârful Penteleu – 1772 m) etc.

După cum se vede și locul în care s-a plantat astăzi, în cadrul acțiunii ”Pădurea Centenar”, este situat în apropierea pădurii, lucrarea în sine fiind un omagiu adus celor care au înfăptuit Marea Unire de la 1918.

Peste ani acești arbori vor încadra în mod fericit ansamblul realizat pentru evenimentele cultural artistice și sportive ce se desfășoară cu regularitate în comună.

Cu deosebită considerație,
Inspector Șef,
Cristian-Vasilică IGNAT